Yritys

MONIALAKONSERNI ELFVING

Monialakonsernina toimiva Elfving-ryhmä sai alkunsa vuonna 1910 perustetusta agentuuriyrityksestä, joka aloitti toimintansa valmistamalla myöhemmin suomalaisille hyvin tutuksi tulleita Hangon keksejä. 1920-luvun lopulla toiminta myytiin Fazerille ja alkunsa sai Elfvingin Kalastuslaivue, joka aloitti sillin kalastuksen Itämerellä ja Pohjois-Atlantilla.

Sotien jälkeen ja 1950-luvulla yhtiön liiketoiminta suuntautui yhä enenevässä määrin konekauppaan lypsykoneiden ollessa ensimmäisiä edustuksia. Myöhemmin tulivat mukaan mm. lumiaurat ja -lingot, moottorisahat ja Vespat. Vuosien mittaan liiketoiminta on teknisen tukkukaupan lisäksi laajentunut työvaatteiden, suojainten ja tiemerkintöjen toimialoille. Teknisen tukkukaupan puolelle on tulleet mopot ja mopoautot. Työvaatteiden jälleenmyynti tapahtuu Vantaan Koivuhaassa.

 

Elfving-ryhmään kuuluu useita toimialoja sekä edustamme useita maailman johtavia tuotemerkkejä. Elfving-ryhmä työllistää keskimäärin n. 30 henkilöä ja liikevaihto on noin 10 milj. euroa.

 

Oy Elfving Ab

Oy Elfving Ab on konsernin emoyhtiö, joka vastaa konsernin tukipalveluista kuten taloushallinto, HR-, ICT- ja logistiikka. Yrityksen toimitilat sijaitsevat Vantaan Petikossa.

 

Elfving Forteco

Elfving Forteco maahantuo ja markkinoi ajoneuvoja. Tuotevalikoimaan kuuluvat Peugeot-skootterit, Drac-ja Conan-mopot, Aixam-mopoautot sekä Genergia sähköskootterit. Elfving Forteco:n maahantuomat ajoneuvot myydään ja huolletaan valtuutetun jälleenmyyjäverkoston kautta. Elfving Forteco on aputoiminimi Oy Elfving Ab:lle.

 

Elfving Signum Oy Ab

Elfving Signumin Tervakosken tuotantolaitos valmistaa merkintämassoja sekä omaan urakointiin että myyntiin. Yrityksen tuotevalikoimaan kuuluu myös tiemerkintämaalit. Elfving Signumilla on toimipisteet myös Lohjalla ja Oulussa.

Elfvingin Signumin liiketoimintaan 1970-luvulta lähtien kuulunut liikennemerkki- ja opastevalmistus ja -myynti päättyi 2018, kun Oitin yksikkö siirtyi pois Elfvingin omistuksesta.

 

Oy Elfving Safety Ab

Elfving Safety tuo maahan ja markkinoi Jobman- ja Dassy-työvaatteita ja Texstar-yritysvaatteita sekä AboutBlu turvakenkiä. Elfving Safetyn maahantuomat tuotteet myydään yrityksille ja kuluttajille jälleenmyyjäverkoston kautta.

 

Elfving Center

Elfving Center toimii työvaate- ja suojainjälleenmyyjänä pääkaupunkiseudulla edustaen mm.  Jobman-, Dassy-, HellyHansen- ja Atex työvaatteita sekä Texstar-yritystysvaatteita. Myymälän valikoimaan ja palveluun kuuluvat myös henkilökohtaset suojaimet, turvakengät, varusteet sekä logopainatus. Elfving Centerillä on myymälä Vantaalla sekä verkkokauppa.